Bliv sundhedsambassadør – aktuelt

Her er et nyt spændende tilbud til os i Vellev. Hvem vil være med?
Du får gratis undervisning og mulighed for at bruge dig selv. Helt frivilligt!

Landsbyerne i Favrskov skal have deres egne sundhedsambassadører – mennesker der vil inspirere andre til at leve det gode liv. Således også i Vellev!

Derfor, er det dig – eller kender du en, der vil. Så er det med at melde sig. Vi skulle gerne finde et par stykker fra Vellev – Frivillige, der vil være med til et spændende projekt – det første af sin art i Norden, hvor en kommune går ind og uddanner nøglepersoner i landsbyer til at være ambassadører for sundhed og livsstil.

Den 2. oktober er der informationsmøde for alle interesserede kl. 19.30 i Voldby Forsamlingshus, hvor visionen bag projektet vil blive præsenteret.

De frivillige får et enestående tilbud med gratis undervisningsaftener over et halvt år. Kompetente undervisere klæder dig på til opgaven.

Der er ikke tale om gulerodsfanatikere, men mennesker der kan se mulighederne for at skabe mere trivsel for den enkelte borger i Vellev.

Det handler ikke om, at nogle borgere skal ud og løfte pegefingeren over for deres medborgere.

” Vi skal ikke være kommunens forlængede arm, men vi skal være nogle igangsættere af nogle events og arrangementer, der kan få borgene til at tænke over deres egen sundhed. Vi skal så nogle frø, der kan spire inde i folks hoveder og få andre til at overveje, hvad det er for et liv, de lever, og hvordan det gode liv kan leves, ,” siger Steen Hedegaard Schwartz , næstformand i Landsbyrådet.

Projektet blev godkendt i Landsbyrådet på dets møde for nylig.

- Vi skal jo gerne have mere end én person fra hver landsby, sådan at det hele ikke hænger på én person,” siger Steen Hedegaard Schwartz.

Region Midt er med som samarbejdspartner og vil gøre projektet genstand for et forskningsprojekt.
Læs mere i : Sundhedsambassadør

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>